Zorghuisvesting verdient extra aandacht

Zorghuisvesting verdient extra aandacht

MPS Verhuismanagement heeft zich de afgelopen jaren met succes verdienstelijk gemaakt op het gebied van het organiseren van  project / bedrijfsverhuizingen. De specifieke projectaanpak waarbij op basis van een heldere projectstructuur (Prince2), management, begeleiding en communicatie, in combinatie met flexibiliteit en rendement, staat telkens borg voor het resultaat: kwaliteit en continuïteit.

Een van de belangrijke aandachtspunten bij een bedrijfsverhuizing is het feit dat mensen al bij het eerste berichten over een mogelijke verhuizing snel enige onrust gaan vertonen. Dit betreft dan vaak onderwerpen zoals ‘bereikbaarheid’, ‘toekomstige werkplekken’,’naast wie kom ik op de kamer’, ‘gaat zeker gepaard met een reorganisatie’. De verhuismanagers van MPS Verhuismanagement realiseren zich dit wel degelijk en begeleiden de mensen en het management bij deze verandering. Feitelijk kan gesteld worden dat een verhuisproject altijd past binnen de kaders van een veranderingsproject.

Verhuismanager.com heeft er voor gekozen om haar visie omtrent- en alle opgedane kennis / ervaring op het gebied van- verandermanagement én verhuizen ook te gaan inzetten binnen de zorgsector. De persoonlijke aandacht voor zorgpersoneel, specialisten en staf is intensiever dan in het bedrijfsleven. Daarbij komt nog een extra dimensie: de betrokken zorgbehoevende en/of patiënten. Deze laatste groep zit meestal geheel niet te wachten op verhuisbewegingen. In een nieuw opgerichte unit heeft MPS Verhuismanagement ervoor gekozen om deze nieuwe activiteiten niet alleen vanuit de eigen ervaringen van haar verhuismanagers uit te laten voeren. Hiertoe is toenadering gezocht met collegae vanuit de markt met zeer concrete  ervaring heeft op het gebied van Zorghuisvesting. Door deze aanpak maken wij in zeer brede zin gebruik van elkaars expertise en netwerken wat zal gaan leiden tot de verdiende extra aandacht voor de zorghuisvesting.

Voor nadere informatie over de mogelijkheden van MPS Verhuismanagement verwijzen wij graag naar www.MPSverhuismanagement.nl.

(Foto uit de serie 'schoonheid van verval', van fotograaf Wil Westerweel)

 


Ton Kouwets
18-06-2015