Rossence properties transformeert haarlems rijksmonument in zorgvilla

Rossence properties transformeert haarlems rijksmonument in zorgvilla

Huize Zocher opent aan Prinsen Bolwerk 3 haar deuren

Rossence Properties transformeert Haarlems rijksmonument in zorgvilla

Rossence Properties, investeerder in monumentaal vastgoed, heeft het rijksmonument aan het Prinsen Bolwerk 3 in het centrum van Haarlem getransformeerd in een aantrekkelijke zorgvilla met vijftien appartementen. Huize Zocher opent hier een particuliere woonzorgvoorziening. “We hebben in vijftien maanden tijd van een lelijk eendje een mooie zwaan gemaakt”, vertelt David Ros, directeur van Rossence Properties.

Ros kocht het Haarlemse rijksmonument in 2012 aan met als doel er een particuliere woonzorgvoorziening in te vestigen. Het pand verkeerde echter in een deplorabele staat. “Het stond al 12 jaar leeg. Het hout op alle verdiepingen was door zwam aangetast. En om het exploitabel te maken moesten we er een serre aanbouwen en de keuken in de kelder realiseren. Omdat het een rijksmonument is kost het altijd meer tijd voordat daar een vergunning voor is.”

FlexiCura bv en Com4care bv openen er nu onder de naam Huize Zocher een woonzorgvoorziening voor ouderen. “Wij bieden zowel eenpersoons- als tweepersoons appartementen voor alleenstaanden en echtparen aan. Alle suites zijn voorzien van sanitair en een kitchenette. Sommige suites beschikken zelfs over een terras”, vertelt Ivanka Ratcheva, de drijvende kracht achter Huize Zocher. “Er is, zeker hier in  de regio, veel vraag naar een combinatie van wonen op een aantrekkelijke locatie met een kwalitatieve zorgvoorziening.”

Huurders in Huize  Zocher kunnen een beroep doen op deskundige medewerkers waardoor zij zorg op maat krijgen. Het zorgpakket omvat de huur, de dagelijkse maaltijden inclusief koffie en thee, een activiteitenprogramma,  huishoudelijke verzorging en 24-uurs beschikbaarheid van zorg,

Vanaf 1 november is er iedere zondag een open dag tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Een goede mogelijkheid om het totaal gerenoveerde gebouw van binnen te bekijken. Een afspraak maken is niet nodig.


Christiaan Swen
20-10-2015