Persoonlijke pijn als motor

Persoonlijke pijn als motor

Blog van Marianne Timmer, manager concepten bij bbn adviseurs.

 

Na een lange periode van lichamelijk inleveren, inleveren en nog eens inleveren, belandt mijn vader in een hospice. Een paar weken later 'promoveert' hij als gevolg van intensieve zorg naar een verpleeghuis.

Het is mijn eerste echte kennismaking met de wereld van de ouderenzorg. Een wereld die respect afdwingt en die verwondert, waar mam gescheiden leeft van pap en waar sommige kennissen niet willen of durven komen. Simpelweg omdat de confrontatie te heftig is.

Zorghuisvesting

Als je ergens middenin zit, zie je dingen die anders kunnen. Soms omdat ze pijn doen en soms gewoon door er op een andere manier tegenaan te kijken. Ik praat hierover met mijn collega Maarten Visser, sectormanager zorg, en ik vraag of het mogelijk is om alle binnen bbn adviseurs aanwezige ervaring op het gebied van zorg te bundelen tot onze eigen visie op zorghuisvesting. Dit zodat we een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van het leven van ouderen en zodat anderen niet hetzelfde mee hoeven te maken wat wij als gezin hebben meegemaakt.

 

Thuis, maar dan beter

Als vanzelfsprekend breidt ons team zich uit. Veel collega's hebben hun eigen persoonlijke verhaal over de ervaring met ouderenzorg. Het resultaat van ons gezamenlijke denkwerk: een eigen visie op zorghuisvesting, Thuis maar dan beter, en een stappenplan om zorgorganisaties, woningcorporaties en financiers van zorgvastgoed te helpen met het vaststellen of aanscherpen van hun eigen visie en deze visie te vertalen naar hun gebouwen.

 

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen om het leven van ouderen beter te maken dan thuis? Bestel gratis het boek ‘Thuis, maar dan beter’ of neem contact op met Maarten Visser. We gaan graag met u in gesprek.

 

Bestel gratis het boek 'Thuis, maar dan beter' via deze website: www.bbn.nl 

 


Christel Witteveen
29-09-2021