Cobouw-special over bouwopgave zorgvastgoed

ProfielfotoManon Kuipers 24-02-2021 57 keer bekeken 0 reacties

Recent verscheen een speciale uitgave van Cobouw over de bouwopgave voor zorgvastgoed. Diverse marktpartijen, waaronder Capital Value, werkten aan deze uitgave mee. In het artikel worden de actuele ontwikkelingen op de zorgvastgoed(beleggings)markt op een rij gezet.

De markt voor zorgvastgoed en seniorenwoningen is de afgelopen jaren in hoog tempo geprofessionaliseerd. In 2020 werd bijna 1,2 miljard euro geïnvesteerd in dit segment. Opvallend is de groei van het aandeel nieuwbouwtransacties in het totale volume. Ca. 49% van het totale transactievolume betrof nieuwbouwtransacties.

Enorme bouwopgave tot 2040
Het aantal ouderen in Nederland groeit relatief harder dan de bevolking of het aantal huishoudens in Nederland. De huidige voorraad zorgvastgoed en seniorenwoningen voor deze doelgroep is ontoereikend. Tot 2040 zijn er 400.000 extra seniorenwoningen nodig. Ook de kwaliteit van de huidige voorraad sluit niet aan bij de actuele vraag, waardoor er een grote herontwikkelingsopgave ligt.

Genoeg kapitaal, maar te weinig projecten
De vraag naar zorgvastgoed vanuit beleggers is groot. Dit geldt voor intramurale en extramurale zorgwoningen, maar ook voor eerstelijns zorgvastgoed. In het artikel van Cobouw worden de cijfers over de zorgvastgoed(beleggings)markt op een rij gezet.

U kunt het artikel hier lezen.

Wilt u meer informatie over de kansen op het gebied van zorgvastgoed? Neem dan contact op met Manon Kuipers, Manager Zorgvastgoed bij Capital Value via 030 72 71 700.

0  reacties

Stichting Zorgvastgoed.nl  postadres Van Boshuizenstraat 12, 1083 BA Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl 

management en bestuur         privacy statement

Cookie-instellingen