Op weg naar het nieuwe zorgen

Op weg naar het nieuwe zorgen


Het aantal particuliere woonzorgvoorzieningen groeide de afgelopen jaren enorm. Waar komt deze groei vandaan? Wie zijn de ondernemers achter deze woonzorgvoorzieningen? En hoe ziet de toekomst van het zorglandschap eruit nu particuliere woonzorgvoorzieningen steeds mee voet aan de grond krijgen?

TUIM bestaat dit jaar 15 jaar en daarom leek het ons een goed idee om deze vragen in een boekje te beantwoorden. Dat doen we samen met stuk voor stuk gepassioneerde zorgondernemers van particuliere zorginstellingen. Over één ding zijn ze het allemaal eens: de zorgsector staat aan de vooravond van een grote verandering. Dat komt niet alleen door veranderingen van de overheid, maar vooral ook door de veeleisendheid van de huidige consument.

Deze veeleisendheid van de consument is dan ook één van de redenen waarom de particuliere woonzorgmarkt opbloeit. Deze markt levert wat de klant wenst, niet wat de regels voorschrijven. Het is dan ook een markt waar nieuwe woon zorgconcepten worden uitgedokterd, waar risico’s worden genomen en kansen worden benut. Maar bovenal wordt er minder stilgestaan bij bedreigingen.

Wij zijn als professionals betrokken bij tal van particuliere zorginitiatieven. Met dit boekje willen wij u een boeiend kijkje achter de schermen van particuliere zorginstellingen geven. Wij hopen u met deze verhalen te inspireren.

Gerard Thaens Directeur TUIM


Gerard Thaens
28-02-2015