Vastgoed

ZTH Beheer verkoopt medisch centrum in Emmer-Compascuum aan Apollo Zorgvastgoedfonds

ZTH Beheer verkoopt medisch centrum in Emmer-Compascuum aan Apollo Zorgvastgoedfonds

ZTH Beheer BV heeft het Medisch Centrum Compas in Emmer-Compascuum verkocht. De koper is Hartelt Fund Management, die het complex aankocht namens het Apollo Zorgvastgoedfonds. Het medisch centrum is in oktober 2019 opgeleverd en is duurzaam ontworpen. Het centrum heeft een oppervlakte van ca. 1.400 m² en wordt verhuurd aan onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapiepraktijk en diverse overige eerstelijns medici. Capital Value begeleidde de verkoop namens ZTH Beheer. De juridische begeleiding van het proces was in handen van Core Notariaat.


Het Apollo Zorgvastgoedfonds is gespecialiseerd in huisvesting en zorgfaciliteiten voor ouderen en/of mensen met een zorgbehoefte. "Met de acquisitie van dit zeer duurzame (A+++) medisch centrum blijft kwalitatieve zorg op lange termijn beschikbaar voor deze regio. Hiermee draagt het centrum dan ook bij aan de maatschappelijke impact doelstelling van het Fonds", aldus Victor Gulickx, Fund Director van het Fonds. Apollo is juridisch bijgestaan door Schaap Advocaten en commercieel door Epic Zorgvastgoed.

Manon Kuipers, directeur zorgvastgoed bij Capital Value: "Gezondheidscentra zoals het Medisch Centrum Compas zijn zeer in trek bij investeerders. Door zich in één centrum te vestigen kunnen de zorgaanbieders nauw samenwerken om de zorg voor patiënten optimaal vorm te geven. Dit maakt het mogelijk om cliënten van ketenzorg te voorzien. De langjarige huurovereenkomsten maken het object een aantrekkelijke belegging."


Manon Kuipers
06-09-2023