Zorgvastcongres 2015

Zorgvastcongres 2015


Op 15 oktober organiseert Zorgvisie het Zorgvastgoed 2015 congres, welke in het teken staat van creatieve mogelijkheden binnen de zorgvastgoed. Jan Luursema is één van de sprekers en verzorgt een workshop over het project Buitengewoon Zorgzaam. Ook zijn toekomstige bewoners aanwezig op het bewonersplein.

Op het zorgvastcongres wordt in workshops de praktijk opgezocht en wordt van vooruitstrevende projecten een kijke in hun keuken gegeven. Buitengewoon Zorgzaam is een initiatief ván en voor de bewoners van Amersfoort-Vathorst. Een plek met huisvasting voor twee zorginstellingen, een kerk en een kindercentrum met dagelijkse openstelling en beswchikbaarheid van diensten en vrijwilligers voor de hele wijk! |In plaats van diverse losse ontwikkelingen één gezamenlijke ontwikkeling. Gevolg hiervan is een sociaal, ruimtelijk en financieel voordeel doordat er gebruik gemaakt wordt van elkaars personele en faclitaire capaciteiten. Daarnast spellen smanwerking, leren van elkaar en versterking een belangrijke rol.

Buitengewoon Zorgzaam in de wijk Vasthorst in Amersfoort is een bijzondere kans. Op dit moment wordt het gebouwd. Gebruikers van Buitengewoon Zorgzaam gaan leven onder ééen dak. Door het multifunctioneel gebruik van elkaars ruimte wordt een win-winsituatie gecreëerd. Wat zijn de nieuwe woonconcepten? Hoe is dit tot stand gekomen? Wat zijn de ervaringen? Hoe is deze vernieuwende samenwerking gerealiseerd? Welke partij heeft welke rol? In een workshop op het Zorgvastgoedcongres gaat Jan Luursema hier meer over vertellen. Hij heeft een active bijdrage geleverd aan deze samenwerking.

Het Zorgvastgoedcongres 2015 is ook een goede plek als je meer wilt weten over: lessons learnet van projecten uit heden en verleden, zorgobligaties, duurzaamheid, etc. 

Kom je ook? Zie voor meer info http://www.zorgvisiecongressen.nl/zorgvastgoed2015/ 

Wil je meer weten over de samenwerking in Buitengewoon Zorgzaam, mail dan naar jan.luursema@mapalana.nl 


Jan Luursema
25-08-2015