Update factsheet nieuwe richtlijn voor waarderen zorgvastgoed

Update factsheet nieuwe richtlijn voor waarderen zorgvastgoed


Tijdens het webinar van 8 juli j.l. zijn veel vragen gesteld over de nieuwe taxatierichtlijnen voor bancair gefinancierd zorgvastgoed. TIZV heeft haar factsheet geüpdatet met de laatste informatie en veel gestelde vragen.

8 juli organiseerde Taxatie Instituut Zorgvastgoed met ABN AMRO bank het webinar "Taxaties als waardevol sturingsinstrument". Aanleiding voor dit webinar zijn de nieuwe richtlijnen voor banken van de De European Banking Authority (EBA). De kern van de richtlijn gaat over het beoordelen van de kredietwaardigheid en de terugbetaalcapaciteit van kredietnemers. Dit heeft gevolgen voor de financiering van zorgorganisaties.

Dat dit onderwerp speelt bleek wel uit het aantal deelnemers. Tijdens het webinar werden er veel vragen gesteld.  Taxatie Instituut Zorgvastgoed heeft een factsheet opgesteld met daarin een toelichting op de nieuwe richtlijn én de stand van zaken per juli 2021. Hierin zijn de veel gestelde vragen ook opgenomen.

De geactualiseerde factsheet kunt u hier downloaden.

TIZV heeft korte lijnen met de financiers en laten zich dan ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen met betrekking tot deze nieuwe richtlijn. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen zij dit publiceren.


Rianka Bikker
16-07-2021