Transformatie pastorie met een zorglabel

Transformatie pastorie met een zorglabel


Transformatie van een monument in Hilversum voor senioren met een lichte zorgindicatie,door AMS Advies & Ontwikkeling.

De oplevering van het monument luxe 3 kamerappartementen zal eind juni 2015 plaats vinden. De pastorie is opgedeeld en uitgebouwd om 5 zelfstandige woningen te maken, welke voldoen aan de eisen van rolstoeltoegankelijkheid. De woningen zijn gelijkvloers gemaakt en er wordt een liftinstallatie over 3 verdiepingen gerealiseerd. Brede deuren, ruime badkamers, videofooninstallatie, luxe keukens, klassieke betimmeringen, etc.worden standaard gerealiseerd in de royale huurappartementen met hoge plafonds.

De eigenaar van het pand blijft het Kerkbestuur van de OLV kerk aan de Koninginneweg /naarderstraat. De Gemeente hilversum en omwonenden zijn erg positief over het opknappen van het pand. Hierdoor vindt een kwaliteits verbetering plaats van de locale (woon)omgeving.

De senioren kunnen voor de zorgverlening een beroep doen op Mantelzorg (Uwzorg Mijn Zorg) en een thuiszorgorganisatie (Hilverzorg).

AMS Advies & Ontwikkeling heeft de planontwikkeling en de directievoering gedaan. Er bestaat veel interesse voor de appartementen met zorgvoorziening thuis.


Antoine van der Laan
23-04-2015