Vastgoed

Marktupdate Taxatie Instituut Zorgvastgoed 2022 H2

Marktupdate Taxatie Instituut Zorgvastgoed 2022 H2


“Zorg in je woning in plaats van wonen in de zorg” is een van de trends waar Taxatie Instituut Zorgvastgoed op in gaat in de nieuwe marktupdate. Naast thuiszorg en mantelzorg moeten mensen ook voor zichzelf kunnen zorgen. Dat stelt eisen aan de woningen. Denk bijvoorbeeld aan appartementen in geclusterde woonvormen met zorgoproep, rolstoeltoegankelijkheid, voorzien van gemeenschappelijke ruimte en met voorzieningen in de  buurt. De huur moet echter wel betaalbaar blijven voor ouderen. 

Naast zorgen over de betaalbaarheid van huur stegen ook de rentes in 2022. Dit laat onverlet dat in 2022 toch opnieuw een recordbedrag werd geïnvesteerd in zorgvastgoed (meer dan 1 miljard euro). De omvang had nog veel groter kunnen zijn indien er meer en kwalitatief hoogwaardig zorgvastgoed op de markt was gekomen; de vraag blijft namelijk onverminderd groot.

Lees dit en meer in de nieuwste marktupdate. Via deze link kunt u de marktupdate gratis downloaden.

Ieder halfjaar publiceert het Taxatie Instituut Zorgvastgoed een marktupdate. De marktupdate 2022 H2 beschrijft actuele trends, uitdagingen en recente transacties.

 


Rianka Bikker
09-02-2023