Het team van zorgvastgoed.nl is compleet

Het team van zorgvastgoed.nl is compleet


Het team van Zorgvastgoed.nl is compleet Masi Mohammadi, Marc Vlieten en Freek Lapre zijn toegetreden tot het bestuur van Stichting Zorgvastgoed.nl.

Samen met de initiatiefnemers Gerard Thaens en Kees Trimp vormen zij nu het gezicht van Zorgvastgoed.nl. “We zijn blij dat met deze mensen die een vracht aan ervaring in de zorgsector hebben het bestuur nu compleet is”, aldus Gerard Thaens.

Stichting Zorgvastgoed.nl is eerder dit jaar opgericht met als doel de transparantie in de markt te bevorderen.  Op www.zorgvastgoed.nl plaatsen aanbieders hun huurobjecten, koopobjecten en beleggingen van zorgvastgoed. Tegelijkertijd kunnen ook professionals op het gebied van zorgvastgoed zich op de site presenteren. ‘’We zien dat er door professionals veel informatie wordt uitgewisseld. En dat is precies wat wij met dit platform voor ogen hebben. Namelijk zowel een verbindende factor als een informatie- en inspiratiebron voor professionals in de zorgvastgoedsector zijn. dat slaat duidelijk aan’’, aldus Gerard Thaens. Het is inmiddels duidelijk dat Zorgvastgoed.nl in een behoefte voorziet.

“Dit platform kijkt verder dan alleen nieuwe of leegstaande gebouwen, hergebruik, stenen en investeringen. Er is ook veel oog voor concepten voor actief wonen, zorg en gastvrije dienstverlening,’’ zegt Marc Vieten, ondernemer in de hospitality- en zorgsector. Volgens Masi Mohammadi, lector Architecture in Health bij het Kenniscentrum Technologie en Samenleving van de HAN en verbonden aan de technische universiteit Eindhoven, is het belangrijk dat de woonomgeving aansluit bij de wensen van de bewoner. “En dat de bewoner zeggenschap heeft op de omgeving en niet andersom. Alleen dan kunnen we de waarden en waardigheid van bewoners waarborgen. Daar wil ik met Zorgvastgoed.nl naar streven.” Freek Lapre, Academic Director van de Executive Master in Health Administration (MHA) aan TIAS., sluit zich hierbij aan. ‘’Het platform is succesvol als zorg- en dienstverlening en de woonomgeving als één beleving worden gezien.’’

Sinds de lancering in april is de site inmiddels door duizenden unieke bezoekers bezocht. Ook presenteren op het platform diverse partijen te huur en te koop staande zorgobjecten. Binnenkort staat voor de organisatie de eerste themabijeenkomst op het programma. In Zorghotel De Kim wordt op 26 november nagedacht of de zogenoemde Blue Strategy uit de VS op de Nederlandse situatie in zogenoemde Blue Zones kan worden toegepast. Vanaf 2016 wordt er ieder kwartaal een themabijeenkomst georganiseerd met één van onze partners.


Gerard Thaens
02-10-2015