Hd koopt ruim 5000 m2 grond voor ontwikkeling combinatie zorg- & aanleunwoningen

Hd koopt ruim 5000 m2 grond voor ontwikkeling combinatie zorg- & aanleunwoningen


HD tekende 8 februari 2022 de koopovereenkomst voor ruim 5000 m2 grond in gemeente Nissewaard. Op deze prachtige landelijke locatie is HD voornemens een gebouw te realiseren voor de huisvesting van ouderen met een geheel of gedeeltelijke zorgbehoefte.

De plek is momenteel in gebruik als woonhuis met manege. De locatie leent zich - gezien de ligging - uitstekend voor het realiseren van een woonzorggebouw met aanleunwoningen/ appartementen. Een opgave waarin HD veel ervaring heeft en waar ook behoefte aan is in de gemeente Nissewaard. HD heeft de duurzame ambitie het woonzorggebouw circulair te bouwen. Op dit moment wordt het schetsontwerp gemaakt en zijn er gesprekken met de gemeente en mogelijke zorgpartijen.

De afgelopen jaren heeft HD verschillende projecten gerealiseerd in de zorgmarkt voor zowel de kleinschalige particuliere als de intramurale reguliere zorghuisvesting. Voorbeelden hiervan zijn Zorgvilla Hillegersberg voor Martha Flora in Rotterdam, Villa Florian van Stepping Stones in Blaricum en revalidatiehotel Intermezzo Zuid voor Laurens in Rotterdam. Het woonzorggebouw met aanleunwoningen in Nissewaard is een mooie aanvulling in een markt waar de vraag naar levensloopbestendige wijken groot is.

Over HD Groep

Wij leveren een bijdrage aan de wereld om ons heen door het creëren van inspirerende en duurzame plekken waar mensen graag willen wonen, werken en zijn. HD heeft ruime ervaring met binnenstedelijke herontwikkeling, bedrijfshuisvesting en zorgvastgoed. Door de diepgaande en actuele kennis van de vastgoed- en bouwmarkt is HD in staat complexe zorg- en woonprojecten te ontwerpen, te ontwikkelen en te realiseren. HD heeft de ambitie om in 2030 100% circulair te zijn.


Conny Meuldijk
08-02-2022