Eerste 'zorgvastgoed.nl op reis' goed ontvangen

Eerste 'zorgvastgoed.nl op reis' goed ontvangen


Een inspirerende middag, interessant en veel van opgestoken. Zomaar wat reacties van de deelnemers van de eerste editie van ‘Zorgvastgoed.nl op reis’. Op donderdag 26 november werd de eerste themabijeenkomst gehouden. Gastheer was Marc Vieten, directeur van het Zorghotel De Kim in Noordwijk aan Zee. Centraal op deze middag stonden de ‘Blue Zones’, oftewel de vijf gebieden in de wereld waar inwoners niet alleen ouder worden maar ook veel langer gezond blijven.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de vijf zones overeenkomsten met elkaar hebben als het gaat om voeding, beweging, sociale verbanden en hebben van weinig tot geen stress. Marc Vieten, die ook één van de initiatiefnemers is om van Noordwijk een zogenoemde blue zone te maken, nam de deelnemers mee in de ins en outs van de blue zones. Daarna gingen de aanwezigen in twee groepen uiteen om te bezien welke aspecten in Nederland toepasbaar zouden zijn. “Ik had er vooraf nog nooit over gehoord”, zegt Arnoud Spitshoven van AS-Vastgoed. “Wat vanmiddag mijn eyeopener was s dat we het vaak over zorg hebben waardoor het gelijk weinig aantrekkelijk klinkt. Bijvoorbeeld een zorgboulevard klinkt al veel aangenamer dan een zorgplein. We moeten denk ik veel meer naar een andere terminologie.”
Magazine
Het bestuur van Zorgvastgoed.nl kijkt terug op een geslaagde middag.  “Uiteindelijk gaat het er ook om dat leden van het platform elkaar leren kennen. En daar lenen dit soort middagen zich bij uitstek voor”, aldus Gerard Thaens. Hij nam in zijn afsluiting van de middag van de gelegenheid gebruik om het Zorgvastgoed.nl Magazine te lanceren. Dit magazine gaat vier keer per jaar verschijnen. Het eerste nummer komt binnenkort uit en gaat voor een belangrijk deel over de Blue Zones. In het magazine is straks voor zowel Zorgvastgoedpartners als professionals ruimte om zich te in presenteren. Het Magazine verschijnt digitaal en is via de Zorggvastgoed.nl te downloaden. 

 


Hans Ouwerkerk
30-11-2015