Bouw particuliere zorg in poortugaal gestart

Bouw particuliere zorg in poortugaal gestart


Realisatie zorgcomplex Poortugaal van start!

Eind 2019 heeft van den Bruele vastgoed B.V. in Poortugaal een perceel grond aangekocht met het doel hier voor de ZorgHavengroep woonzorgstudio’s met gemeenschappelijke voorzieningen te realiseren ten behoeve van de intramurale zorg.

Bijzonder is de combinatie met het naastgelegen kinderdagverblijf. De locatie is gelegen naast het Poortugaalse bos en op loopafstand van de woongebieden van Poortugaal en Rhoon. Het wordt een complex, gebaseerd op een boerderij, voor senioren met een hoge zorgbehoefte die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan 24-uurs zorg. Het ontwerp is gebaseerd op een boerderij.

December 2020 werd de eerste paal geslagen door Bouwbedrijf Van Leent (www.vanleent-bouw.nl). Het zorgcomplex wordt eind 2021 opgeleverd en in gebruik genomen.

De ZorgHavengroep (www.zorghavengroep.nl) zal de locatie exploiteren ten behoeve van mensen met dementie. De ZorgHavengroep levert particuliere zorg en is ontstaan vanuit de visie dat de eigen leefstijl en gewoonten van thuis zoveel mogelijk gehandhaafd moeten kunnen blijven. Kenmerkend is de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht, respect en geborgenheid voor de bewoners.

Gelegen in de groene omgeving van het Poortugaalse bos wordt dit voor de bewoners een oase van rust en vriendelijkheid.

 

 


Ferry Dirksen
11-02-2021