Bouw gestart voor zorgvilla blaricum

Bouw gestart voor zorgvilla blaricum

In de Blaricummermeent in Blaricum wordt door HD Groep een nieuwbouw zorgvilla ontwikkeld voor senioren met een hoge zorgbehoefte die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan 24-uurs zorg en bescherming.

Vorige week werd de eerste paal in de grond ‘gedraaid’ door Bouwbedrijf Van den Hengel. Naar verwachting zitten alle palen eind deze week trillingvrij in de grond.

De zorgvilla is gelegen de Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en de gemeente Huizen. Deze prachtige wijk is nieuw, maar de opzet is duidelijk geïnspireerd op het oude Blaricum. De opzet van de zorgvilla is kleinschalig, met 29 zorgappartementen. De zorgvilla stelt senioren met een hoge zorgbehoefte in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. De zorgvilla wordt geëxploiteerd door Stepping Stones en gerealiseerd door Aedifica en Korian.

De centraal op de kavel geplaatste zorgvilla grenst aan het water en wordt omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats. Met de komst van de zorgvilla wordt het een levensloopbestendige wijk.

Architect & planning

HD architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze maatwerk zorgvilla. Karakteristiek voor Blaricum zijn de panden met de royale kappen met lage goot. Dit vormde de inspiratie voor de eigentijdse ontwerpbenadering waarbij de kap het gehele volume als één huis samenvat en de eenheid en uitstraling vormt. Bouwbedrijf Van den Hengel uit Soest is verantwoordelijk voor de bouw. Zorgvilla Blaricum wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.


Conny Meuldijk
27-01-2021