Verhuurd begeleid wonen met 12 eenheden

Verhuurd

Provincie Drenthe > Gemeente Hoogeveen > Hoogeveen
868 m2
Vrij van huur
2003

Aan de oostkant van de Drentse plaats Hoogeveen wordt een woon-zorgcomplex te huur aangeboden met een twaalftal appartementen welke beschikken over diverse gemeenschappelijke ruimtes.

Introductie  

Aan de oostkant van de Drentse plaats Hoogeveen wordt een  woon-zorgcomplex te huur aangeboden met een twaalftaal appartementen welke beschikken over diverse gemeenschappelijke ruimtes.

In deze factsheet zijn de kerngegevens van de propositie opgenomen. Indien u naar aanleiding van deze factsheet vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Juffer Vastgoed.

Ligging en bereikbaarheid

Het complex is oostelijk gelegen binnen Hoogeveen in de wijk Krakeel. Het dorpscentrum met een ruim aanbod van horeca- en winkelvoorzieningen is op circa drie kilometer gelegen. Tevens bevinden zich er in de directe omgeving diverse culturele en maatschappelijke voorzieningen.

Hoogeveen is gelegen pal naast de rijkswegen A28 en A37. De afstand naar de dichtstbijzijnde toe- en afrit is circa 2,0  kilometer. Op circa 1,0  kilometer is de dichtstbijzijnde bushalte gesitueerd en het centraal station van Hoogeveen is  op circa zes autominuten gelegen.

Objectgegevens

Het object is in de woonwijk Krakeel gelegen en beschikt over een tweetal bouwlagen. Iedere bouwlaag biedt plaats aan een vijftal studio’s en een tweekamerappartement. Alle eenheden beschikken over individueel sanitair. De oppervlaktes van de studio’s zijn circa 29 m² en de tweekamerappartementen variëren  van circa 60 m² tot 64 m². De appartementen beschikken over een keukenblok en worden verwarmd middels radiatoren.

Beide bouwlagen hebben de beschikking over een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken.  Op de begane grond is er een gemeenschappelijke badkamer, een berging, een linnenkamer en diverse toiletten gesitueerd. Op de verdieping is er een slaapwachtkamer met individueel sanitair. De overige ruimtes bestaan uit een linnenkamer, kantoor en een technische ruimte.

Kerngegevens

Kerngegevens De Kroon 2 
Adres:De Kroon 2, 7904 KD Hoogeveen
Kadastraal bekend:Hoogeveen C 3522
Bouwjaar:2003
Indicatie oppervlakte:868 m² BVO *
Aantal zorgappartementen/-studio’s:12
Huidig gebruikLeegstand
Perceeloppervlakte:1.096 m²
Bestemming:Woondoeleinden

 

Bestemmingsplan

Het perceel is gelegen in bestemmingsplangebied ‘Krakeel 2007, welke op 12 maart 2009 is vastgesteld door de gemeente Hoogeveen. De locatie heeft de bestemming ‘Woondoeleinden’. 

De voor 'Woondoeleinden' aangewezen gronden zijn bestemd voor woningen al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan-huis-verbonden beroep of bedrijf.

Huurvoorwaarden

Het complex met twaalf appartementen zal als geheel verhuurd worden aan een zorgexploitant. De toekomstige bewoners zijn mensen die vallen onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Binnen deze doelgroep kan gedacht worden aan zorg in de vorm van begeleid wonen of intensieve 24-uurs zorg binnen de gehandicaptenzorg.

De intentie is om een looptijd van tien jaar overeen te komen met een eventuele optie tot verlenging. De huur zal jaarlijks geïndexeerd worden conform CPI. Nadere afspraken over af te nemen diensten, verzekering, onderhoud en beheer zullen in overleg tussen verhuurder en exploitant worden bepaald.

De zorgexploitant is huurder van het gehele complex. Het risico op leegstand is derhalve voor rekening van de exploitant. De exploitant zal zelf rechtstreeks met de bewoners contracten afsluiten met betrekking tot zorg en dienstverlening.

De Kroon , Hoogeveen