Studietour Scandinavië

In samenwerking met UniQoncepts organiseert stichting Zorgvastgoed een Studiereis naar Scandinavië. Dit is een 4-daagsereis van 10 tot en met 13 December 2017. In Finland worden 4 locaties bezocht. Onder andere een servicecentrum en een locatie met 46 groepswoningen. In Zweden worden we ontvangen door de CEO en het management van Mocasa Fastigheter AB, de grootste aanbieder van seniorenhuisvesting in Zweden. Wij bezoeken vier van hun locaties.

We bieden deze reis aan voor € 2.495, per persoon.

Informatie over de te bezoeken locaties

Finland:

  • WILHEMIINA is opgericht in 1995 en is een servicecentrum voor gezonde en kwetsbare ouderen en andere groepen die speciale dienst-verlening nodig hebben. Wilhemiina biedt ondersteund wonen, revalidatie, recreatie vakanties en huurwoningen voor ouderen. Het gebouw fungeert ook als café restaurant in de wijk. Het interieur is zo opgezet dat het aansluit op het sportpark Taavetin Park. Wilhelmiina combineert menselijkheid, warmte, en respect voor mensen gecombineerd met een expertise op het gebied van gezondheidszorg;
  • ACTIVE LIFE VILLAGE LTD. Is een privaat bedrijf dat welzijnsoplossingen biedt aan mensen die thuis of in een verzorgingshuis wonen. Zij helpen mensen met dementia, slaapstoornissen, slechte mobiliteit en andere aandoeningen die met veroudering hebben te maken. Active Life Village Ltd. Is opgericht in 2008 door de gemeente Espoo, Aalto University en Laurea University of Applied Sciences. In 2012 is het bedrijf geprivatiseerd en heeft vestigingen in Urban Mill in Espoo, Finland en in de Aalto-Tongji Design Factory in Shanghai, China.
  • LOPPUKIRI is het resultaat van een zes jaar lopend project van de Actieve Senioren Vereniging in Helsinki. Deze Vereniging werd in 2000 opgericht om community housing voor ouderen te introduceren. Loppukiri is een woongemeenschap die bestaat uit 68 appartementen waar 70 mensen wonen in de leeftijd van 50 - 80+. Er zijn Gemeenschappelijke voorzieningen zoals sauna’s, eetkamer,. keuken en een gym. Bewoners bepalen het beleid door een coöperatieve vereniging van senioren.
  • VIRE KOTI LEHTISAARI heeft haar deuren in Januari 2013 geopend. Het huis biedt 24/7 zorg- en dienstverlening aan ouderen. Het huis omvat 46 groepswoningen met vier bewoners verdeeld over twee woonlagen. Alle kamers hebben een eigen natte cel en elke groep heeft en eigen lounge. Per verdieping is er een eigen eetkamer en een sauna op de begane grond. De doelgroep zijn ouderen met mobiliteitsproblemen. De missie is om ouderen een gelukkige oude dag te bieden.

Zweden:

  • We worden ontvangen door de CEO en het management van Micasa Fastigheter AB, de grootste aanbieder van seniorenhuisvesting in Zweden. Wij bezoeken vier van hun locaties.
  • RIOS is een complex voor ouderenhuisvesting en omvat 109 senior appartementen - 53 studio's van 44 m2, 55 groepjes van twee van 55-75 vierkante meter en 12 driekamer appartementen van 60-75 m2. De appartementen zijn gerenoveerd door de jaren 2006-2013. Het pand stamt uit 1983. Er zijn speciale voorzieningen aangebracht. Zo is er een gemeenschappelijke ruimte waar activiteiten kunnen worden georganiseerd en zijn er drie gemeenschappelijke wasruimtes met wasmachines. De appartementen zijn voorzien van glasvezelkabel en de badkamer is voorzien van leidend licht.
  • KATTRUMPSTULLEN was bij de voltooiing van de bouw in 2003 Stockholm's meest moderne woonvoorziening voor ouderen. Het gebouw bestaat uit 97 appartementen, verdeeld in afdelingen met 8-12 plaatsen, en werd gebouwd door de gemeentelijke huisvestingsmaatschappij Zweedse Huizen. Het jaar daarop werd het eigendom van Micasa Fastigheter i Stockholm AB. Kattrumpstullen ontworpen door White Architects met Eva Berg als hoofd architect. Architectonisch, wordt het huis gekenmerkt door gebogen vorm, waarbij een heldere vlekvorming ontstaat, door grote ramen in de kamers. De binnenruimte wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen en lichte kleuren.
  • FILEN is gebouwd in 1984. Het complex bestaat uit 88 beschut wonen appartementen (aanleunwoningen) en een verzorgingshuis met 90 plaatsen. Er is een recreatiecentrum en een dagcentrum in het gebouw naast een restaurant, kapsalon en podotherapie. Het gebouw is aangepast voor mensen met een beperking zoals verminderde mobiliteit, zicht en gehoor.
  • TUNET: Het voormalige dienst gebouw werd gebouwd in 1983. In september 2010 werd het pand omgebouwd tot beschermd wonen. Een uitgebreide renovatie heeft in fasen plaatsgevonden tussen 2010-2015. Het gebouw werd in 2016 geopend als een verzorgingshuis. In het gebouw zijn een restaurant, pedicure, kapper en bedrijfsruimtes aanwezig.

 

Stichting Zorgvastgoed.nl  Postjesweg 175  1062 JN Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl