Blogs

 • Wonen, welzijn & zorg in Florida

  Go-go, Slo-go & No-go

  Tampa, Orlando en Miami

  Van 8 tot en met 13 oktober 2018 organiseert Beyond Now haar jaarlijkse studiereis naar Noord-Amerika. Opnieuw naar Florida, een zeer leerzame plek om te ervaren hoe vergrijzing, eigen regie en lifestylemanagement hand in hand gaan.

  De Verenigde Staten is een wonderlijk land. De tegenstellingen ten spijt is Florida een bijzonder interessante plek om ons te laten inspireren op het vlak van wonen, welzijn en zorg. Juist omdat deze zuidelijke staat een aantrekkelijk klimaat geniet, komen senioren in allerlei leeftijdsgroepen graag naar Florida. Maar dan? Hoe zorg jij ervoor dat deze senioren in de door jou ontwikkelde buurt komen wonen of bij jou zorg afnemen? Marketing is natuurlijk belangrijk, maar ook het heel goed weten wat klanten vragen, hoe je doelmatig inspeelt op wensen en eisen van die senior, hoe je gastvrijheid ontwerpt en hoe je beheert met het oog op jouw doelgroep. 

  Tijdens onze reis langs referentieprojecten in Florida gaan we in op een combinatie van aspecten van hardware, software en orgware. Hardware gaat dan over de stenen en de dollars, software over het verhaal, het merk en de identiteit. Orgware, misschien wel de meest belangrijke voor een duurzame kwaliteit, richt zich op de eigen regie en organisatie.

  In Florida benaderen we wonen, welzijn en zorg vanuit verschillende invalshoeken. Dat doen we door met verschillende mensen in gesprek te gaan: bewoners, ontwikkelaars, lifestylemanagers, architecten, makelaars, beheerders, zorgaanbieders en community builders. En dat doen we door een divers palet aan projecten te bezoeken, variërend van stedelijke setting tot een laid back resort omgeving; variërend van een dynamische seniorenstad tot een family community ontwikkeld door Walt Disney waar welzijn de verbindende factor is; variërend van verzorgd worden op een weldadige manier tot uiterste vormen van zelfredzaamheid. 

  Wat Florida ook bijzonder maakt? De vanzelfsprekende benadering van ouderen op basis van wat ze zelf kunnen en willen. Op zijn Amerikans: de go-go is een andere senior dan de slo-go en de no-go. Behandel ze dan ook anders en bied een levendige omgeving en, indien gewenst, zorg die meer vraaggestuurd en geïndividualiseerd is.

  Tijdens de reis zijn er vele momenten om nieuwe en vernieuwende inzichten over wat interessant is voor onze diverse opgaven in Nederland met elkaar te delen.

  Florida, oktober 2018. Gaat u mee?

  klik hier voor meer informatie: http://www.beyondnow.nl/wp-content/uploads/2018/05/studiereis-2018.pdf

 • Levenskwaliteit nu en straks

  Als ZorgID werken we aan levenskwaliteit. Dat klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Levenskwaliteit is immers heel persoonlijk en behelst meer dan een woning. Tegelijkertijd levert de plek waar je woont en hoe je daar woont een belangrijke bijdrage aan de levenskwaliteit die je ervaart. Een mooi voorbeeld vind ik het verhaal achter Aliantus. Toen initiatiefnemer Carel de Vries met zijn moeder op zoek ging naar passende huisvesting vonden zij niets wat aan hun criteria voor levenskwaliteit voldeed. Daarop besloot hij zelf iets te ontwikkelen. Dat deed hij samen met ons en eind vorig jaar werd Aliantus Oud Seyst opgeleverd. Een plek waar je prettig, verzorgd en midden in het leven oud kunt worden. Met bovendien de mogelijkheid om binnen het gebouw te verhuizen naar appartementen die zijn afgestemd op bewoners met dementie. Levenskwaliteit voor nu en voor straks dus. 

  Over nu en straks gesproken; in onze optiek heeft levenskwaliteit alles te maken met duurzaamheid. Wat wij nu plannen, ontwerpen en bouwen gaat over de kwaliteit van leven van toekomstige generaties. Daarom zijn we als ZorgID bijvoorbeeld ook betrokken bij RijswijkBuiten. Een compleet nieuwe woonwijk waarin minimaal 3.500 energieneutrale of nóg duurzamere nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd. Met ook nul-op-de-meter woningen. Deze woningen wekken voldoende duurzame energie op, waardoor het verbruik per saldo nul is. RijswijkBuiten is een van de grootste duurzame wijken van ons land. Waar je bij levenskwaliteit misschien eerder denkt aan subjectieve criteria en persoonlijke voorkeuren, is het hier kwantificeerbaar in onder meer het energieverbruik. 

  Nu comfortabel wonen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame wereld van morgen vraagt om andere keuzen en om bewustwording. Aan een invulling van levenskwaliteit waarin de toekomst mee telt en de plek krijgt die ze verdient. Daarom ben ik zo trots op het initiatief wat ‘onze’ Marianne Davidson (ZorgID/VolkerWessels Vastgoed) samen met Lizzy Butink (a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer), Pamela Logjes (Dutch Green Building Council), Yvette Watson (PHI Factory) en Jan Terlouw heeft ontwikkeld; de #toekomststoel. Ze geven de toekomst letterlijk een plek aan de vergadertafel en laten detoekomst mee spelen in beslissingen van vandaag. Ofwel, levenskwaliteit nu en morgen! 

  Meer weten over #toekomststoel? Klik hieren/of kom naar Building Holland.

 • Meer één op één zorg,luxe,comfort en meer persoonlijk contact met bewoners en familie.

  De doelstelling van Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds B.V. is het realiseren van unieke kleinschalige zorglocaties waarbij er wordt ingezet op comfort , luxe en 1ste klasse zorg.

  Onze doelgroep van huurders bestaat uit: kapitaalkrachtige ouderen en samenwonende stellen die een echt thuis krijgen. Ons concept en filosofie is het centraal stellen van de zorgbehoevende/bewoner en de zorginstelling. Door onze betrokkenheid bij het vastgoedvraagstuk kunnen zorgexploitanten zich focussen op hun kernactiviteiten, het verlenen van goede zorg. Wij bieden hun personeel een passend ingerichte en prettige werkomgeving met ons vastgoed.

  Het zorgvastgoed en de locaties

  Naast uniek vastgoed selecteren wij locaties waar mensen naast optimale zorg ook luxe en comfort kunnen verwachten. Zo moet u denken aan zeer fraaie ruime suites, kleinschaliger en van alle gemakken en comfort voorzien. De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant genieten in de eerste fase onze voorkeur. Het concept zal landelijke worden uitgerold. Het gaat hierbij om exclusief zorgvastgoed met een zeer hoog kwalitatief woonzorg concept. Onze criteria in combinatie met de goed gelegen locaties zijn een garantie voor succes.

  Sociale aspect gecombineerd met rendement

  De initiatiefnemers van het Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds B.V. hebben een vastgoedfonds op de markt gebracht dat diverse elementen waaronder maatschappelijk, betrokkenheid en sociaal gecombineerd worden met zekerheid en een goed rendement aan investeerders!

  Landelijk hebben we te maken met een groot tekort aan zorglocaties.

  Sterker nog; de komende jaren wordt er een verder toenemend tekort aan zorgwoningen verwacht. Tot 2040 verwacht het Centraal Bureau voor de Statistiek bovenop het huidige vraagoverschot een toename van de vraag naar kwalitatief hoogstaand zorgvastgoed. De maatschappelijke relevantie voorziet in de behoefte van Excellent Zorgvastgoed om invulling te geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door in zorgvastgoed te investeren, draagt Excellent Zorgvastgoed bij aan het vergrijzing klaar maken van Nederland.

  Veel argumenten om mee te investeren in Zorgvastgoed

  Zorgvastgoed met een kwalitatief hoogstaand woon/zorgconcept en dat goed gelegen is, kent een vraagoverschot. Zorgvastgoed hoort thuis binnen ieders beleggingsportefeuille. Er valt een aantrekkelijk en stabiel rendement te verwachten en dat sluit aan het langetermijnbeleid van Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds. Wij kopen zorgvastgoed op de meest gewilde locaties waar nu al wachtlijsten zijn. Ons concept is bedoeld voor de kapitaalkrachtige ouderen . Door de kleinschaligheid en de grote vraag zullen onze woningen snel verhuurd zijn en lijkt een wachtlijst onontkoombaar. Door de vergrijzende bevolking neemt de vraag van dit vastgoed toe, maar de zorginstellingen worstelen met het financieringsvraagstuk.

  Zorgexploitatie en Zorgvastgoed

  Een gezonde zorgexploitatie en vastgoed zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarbij kent de zorg uitgebreide, specifieke en complexe vergoedingssystemen. Tegelijkertijd verandert de vigerende regelgeving continue. Dit gecombineerd met het idealisme van de meeste zorgondernemers maakt dat de belegger van vastgoed met vele vragen zit.

  Denkt u aan beleggen in zorgvastgoed?

  Beleggen in zorgvastgoed betekent investeren met rendement én het heeft een grote maatschappelijke relevantie. Excellent Zorgvastgoed beschikt over een grote database met huurders, kopers en verkopers en weet welk vastgoed geschikt is of gemaakt kan worden voor welke vorm van zorg. Onze filosofie sluit aan bij de goede perspectieven voor investeringen in zorgvastgoed en de stijgende lijn in stabiliteit van zorginstellingen. Zorgvastgoed met een kwalitatief hoogstaand woon/zorgconcept en dat goed gelegen is kent een vraagoverschot in Nederland. Excellent Zorgvastgoed ziet de noodzaak hiervan en draagt bij aan de oplossing. Kortom redenen genoeg om te beleggen in Nederlands zorgvastgoed.

Stichting Zorgvastgoed.nl  Postjesweg 175  1062 JN Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl

Privacy statement