Blogs

 • Meer één op één zorg,luxe,comfort en meer persoonlijk contact met bewoners en familie.

  De doelstelling van Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds B.V. is het realiseren van unieke kleinschalige zorglocaties waarbij er wordt ingezet op comfort , luxe en 1ste klasse zorg.

  Onze doelgroep van huurders bestaat uit: kapitaalkrachtige ouderen en samenwonende stellen die een echt thuis krijgen. Ons concept en filosofie is het centraal stellen van de zorgbehoevende/bewoner en de zorginstelling. Door onze betrokkenheid bij het vastgoedvraagstuk kunnen zorgexploitanten zich focussen op hun kernactiviteiten, het verlenen van goede zorg. Wij bieden hun personeel een passend ingerichte en prettige werkomgeving met ons vastgoed.

  Het zorgvastgoed en de locaties

  Naast uniek vastgoed selecteren wij locaties waar mensen naast optimale zorg ook luxe en comfort kunnen verwachten. Zo moet u denken aan zeer fraaie ruime suites, kleinschaliger en van alle gemakken en comfort voorzien. De provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant genieten in de eerste fase onze voorkeur. Het concept zal landelijke worden uitgerold. Het gaat hierbij om exclusief zorgvastgoed met een zeer hoog kwalitatief woonzorg concept. Onze criteria in combinatie met de goed gelegen locaties zijn een garantie voor succes.

  Sociale aspect gecombineerd met rendement

  De initiatiefnemers van het Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds B.V. hebben een vastgoedfonds op de markt gebracht dat diverse elementen waaronder maatschappelijk, betrokkenheid en sociaal gecombineerd worden met zekerheid en een goed rendement aan investeerders!

  Landelijk hebben we te maken met een groot tekort aan zorglocaties.

  Sterker nog; de komende jaren wordt er een verder toenemend tekort aan zorgwoningen verwacht. Tot 2040 verwacht het Centraal Bureau voor de Statistiek bovenop het huidige vraagoverschot een toename van de vraag naar kwalitatief hoogstaand zorgvastgoed. De maatschappelijke relevantie voorziet in de behoefte van Excellent Zorgvastgoed om invulling te geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door in zorgvastgoed te investeren, draagt Excellent Zorgvastgoed bij aan het vergrijzing klaar maken van Nederland.

  Veel argumenten om mee te investeren in Zorgvastgoed

  Zorgvastgoed met een kwalitatief hoogstaand woon/zorgconcept en dat goed gelegen is, kent een vraagoverschot. Zorgvastgoed hoort thuis binnen ieders beleggingsportefeuille. Er valt een aantrekkelijk en stabiel rendement te verwachten en dat sluit aan het langetermijnbeleid van Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds. Wij kopen zorgvastgoed op de meest gewilde locaties waar nu al wachtlijsten zijn. Ons concept is bedoeld voor de kapitaalkrachtige ouderen . Door de kleinschaligheid en de grote vraag zullen onze woningen snel verhuurd zijn en lijkt een wachtlijst onontkoombaar. Door de vergrijzende bevolking neemt de vraag van dit vastgoed toe, maar de zorginstellingen worstelen met het financieringsvraagstuk.

  Zorgexploitatie en Zorgvastgoed

  Een gezonde zorgexploitatie en vastgoed zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarbij kent de zorg uitgebreide, specifieke en complexe vergoedingssystemen. Tegelijkertijd verandert de vigerende regelgeving continue. Dit gecombineerd met het idealisme van de meeste zorgondernemers maakt dat de belegger van vastgoed met vele vragen zit.

  Denkt u aan beleggen in zorgvastgoed?

  Beleggen in zorgvastgoed betekent investeren met rendement én het heeft een grote maatschappelijke relevantie. Excellent Zorgvastgoed beschikt over een grote database met huurders, kopers en verkopers en weet welk vastgoed geschikt is of gemaakt kan worden voor welke vorm van zorg. Onze filosofie sluit aan bij de goede perspectieven voor investeringen in zorgvastgoed en de stijgende lijn in stabiliteit van zorginstellingen. Zorgvastgoed met een kwalitatief hoogstaand woon/zorgconcept en dat goed gelegen is kent een vraagoverschot in Nederland. Excellent Zorgvastgoed ziet de noodzaak hiervan en draagt bij aan de oplossing. Kortom redenen genoeg om te beleggen in Nederlands zorgvastgoed.

 • De mogelijkheden van hout

  Flexibel qua functionaliteit, duurzaam, snel te bouwen, zo nodig te verplaatsen. Er zijn tal van redenen te bedenken waarvoor dit ideale kwalificaties van een zorgwoning zijn. Denk aan uitbreiding van wooneenheden om in korte tijd wachttijden terug te dringen. Of juist aan inkrimping als de zorgvraag terugloopt.

   

  Natuurlijk zijn tijdelijke, flexibele wooneenheden niets nieuws. Maar wooneenheden waarbij leefkwaliteit voorop staat, zijn geen gemeengoed. Juist als het gaat om zorg is het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen. Bouwinvest, De Groot Vroomshoop, en ZorgID hebben met Finch Buildings een betaalbare, flexibele oplossing ontwikkeld waarmee zorgaanbieders in staat zijn verschillende doelgroepen passende huisvesting te bieden. Hout is de basis van dit modulaire concept dat talloze mogelijkheden biedt en  waarbij leefkwaliteit en duurzaam rendement hand in hand gaan.

   

  Voor uiteenlopende opgaven een oplossing

  Afhankelijk van de zorgvraag en de benodigde capaciteit kunnen projecten worden samengesteld. De modules hebben een standaardafmeting waardoor ze stapelbaar en schakelbaar zijn. Ze kunnen vijf lagen hoog gestapeld en onderling geschakeld worden en ze voldoen aan de permanente eisen van het Bouwbesluit 2012.

   

  Zo is Finch Buildings bijvoorbeeld een mooie oplossing voor de huisvestingsopgave van mensen met een psychogeriatrische (PG)-aandoening. Juist deze doelgroep heeft behoefte aan een beschermde, kleinschalige, warme omgeving. Met Finch Buildings kan een zorggebouw worden gerealiseerd dat huiselijke gemeenschappelijke ruimtes biedt naast individuele wooneenheden met eigen sanitair. Neemt de vraag toe? Bijvoorbeeld omdat het aantal mensen met dementie stijgt? Dankzij de flexibiliteit is uitbreiding van het aantal wooneenheden eenvoudig te realiseren.

   

  Hout: ook gezond rendement

  Finch Buildings is ontstaan vanuit het circulaire gedachtegoed, met de ambitie om de bouw duurzamer en gezonder te maken. De onderhoudskosten zijn laag, de energieprestaties zeer goed (label A++) en door het gehanteerde kwaliteitsniveau gaan de gebouwen minstens 50 jaar mee. De restwaarde is dankzij de circulaire eigenschappen hoog, sloopkosten zijn verleden tijd.

   

  Meer weten over Finch Buildings? Kijk hier.

  Van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor uw opgave? Neem contact op met Henri Soepenberg, ZorgID.

 • Benieuwd wat de verschillen tussen aandelen en obligaties precies zijn?

  Veel mensen denken dat een aandeel en een obligaties hetzelfde zijn en gebruiken beide termen door elkaar. Echter, een aandeel is iets heel anders dan een obligatie en deze beide termen mogen dan ook zeker niet met elkaar verward worden. Bent u benieuwd wat de  verschillen tussen aandelen en een obligaties precies zijn? Lees dan dit artikel van Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds over aandelen, obligaties en de verschillen tussen beide vormen van beleggen.

  Wat zijn aandelen?

  Een aandeel is in feite gewoon een bewijs van deelname in een bedrijf. Heb je een aandeel of ben je van plan er één aan te kopen , dan betekent dit dat je voor een deel mede-eigenaar bent/word van een bedrijf. Hoe meer aandelen u heeft, hoe groter uw aandeel in het betreffende bedrijf is. Heeft u een eigen bedrijf en heeft u 100 procent van de aandelen, dan bent u voor 100 procent eigenaar. Heeft u aandelen van een bedrijf van iemand anders en betreffen uw aandelen 30 procent van de totale aandelen, dan bent u in feite voor 30 procent eigenaar van het betreffende bedrijf. U kunt aandelen eenvoudig kopen, zowel voor kleine bedrijven als voor grote, internationale bedrijven.

  Wat zijn obligaties?

  Als je geld belegt door middel van aankoop van obligaties, leen je in feite geld uit aan een onderneming of andere instantie. Deze vorm van leningen worden bijvoorbeeld vaak aangeboden door de overheid, wat betekent dat je als belegger geld kan verdienen door geld uit te lenen aan de Staat. Als je een obligatie verkoopt, ben je niet voor een deel eigenaar van het betreffende bedrijf of de betreffende instantie. Het enige wat je namelijk doet, is een rendement opstrijken door het uitlenen van jouw kapitaal.

  Wat zijn nu de verschillen tussen aandelen en obligaties?

  Er zijn enkele belangrijke verschillen te ontdekken tussen aandelen en leningen aan bedrijven of overheden.

  1. Dividend of  Rente ?

  Het eerste verschil tussen aandelen en obligaties is het feit dat je met een aandeel geld verdient door winstuitkeringen te krijgen en bij verkoop van het aandeel(indien het gestegen is). De winstuitkeringen worden ook wel dividend genoemd. Leen je geld uit aan bedrijven of overheden, dan krijg je geen winstuitkering of dividend. Bij een obligatie verdien je namelijk geld door middel van een vast of variabel rentepercentage, dat als beloning voor het uitlenen van jouw kapitaal wordt uitgekeerd.

  2. Eigendom

  Een ander verschil tussen aandelen en leningen aan bedrijven en overheden, is dat je bij aandelen eigenaar wordt van het bedrijf en bij een obligatie niet.

  3. Risico

  Er is ook een verschil in het risico van beleggen in aandelen en het risico van beleggen in obligaties. Zo hebben obligaties een veel lager risico, dit omdat obligaties voor de aandeelhouders worden terugbetaald indien het bedrijf failliet gaat. Bij staatsobligaties is dit risico vaak zelfs bijna minimaal.

  Echter zijn er ook andere voorbeelden . Denk bijvoorbeeld maar een Griekenland, Portugal en Italië ten tijde van de crisis. Heb je echter een aandeel in een bedrijf, dan sta werkelijk als laatste op de lijst van schuldeisers om jouw geld terug te krijgen. Maar theoretisch gezien loop je met een aandeel altijd het risico dat er geen geld meer over is om aan jou uit te betalen bij een faillissement.

  Welke risico’s zijn er verbonden aan obligaties?

  4. Rendement

  Omwille van het risicoverschil zal over het algemeen het te verwachten rendement lager zijn bij obligaties dan bij aandelen.

  Wil je zo min mogelijk risico lopen bij beleggen, dan is het verstrekken van een lening middels aankoop van obligaties over het algemeen interessanter dan het kopen van een deel van een bedrijf.

  En per slot van rekening , willen we op onze oude dag toch ook kunnen blijven genieten.

  Daarom kan het voor u interessant zijn obligaties aan te kopen.  www.ezvg.nl

Stichting Zorgvastgoed.nl  Postjesweg 175  1062 JN Amsterdam  T 020-2101450  E info@zorgvastgoed.nl